Viszlát fogkő, Hello GBT

22 jún 2022

Viszlát fogkő, Hello GBT

Irányított biofilm terápia – Guided Biofilm Therapy ® (GBT), forradalom a szájüregi profilaxis (megelőzés) területén.

A fogak felszínén kialakuló vékony rétegben baktériumok milliói élnek: jók és rosszak egyaránt. Ezt hívjuk biofilmnek. A táplálékunkkal táplálkoznak, és különösen szeretik a cukrot. A biofilm baktériumai a cukor lebontásával savat termelnek, ez pedig fogszuvasodást okoz. A biofilm naponta növekszik, de szabad szemmel alig látható. Nem csoda, hogy a szájüreg a baktériumok kedvelt bejárata a test belseje felé.

A szájüregi biofilm baktériumai rongálják a fogakat és a fogak környezetét, így különösen a fogínyt és a csontot, amelyek a fogakat a helyükön tartják. A biofilm rejtőzködve támad. Nem látszik. Nincs szaga. Nem lehet érezni. Mégis: a fogszuvasodás, a fogágy-gyulladás és a fogvesztés vezető oka. Ám sajnos ennél több bajt is okozhatnak. A biofilm nem csak a szájban okoz betegséget. Ezek a baktériumok mélyen bejuthatnak a szövetekbe, hogy aztán testszerte szétterjedve súlyos betegségeket okozzanak, különösen a szív-és érrendszer betegségeit és cukorbetegséget. Tanulmányok igazolják, hogy a biofilm megnöveli az Alzheimer-kór, a különféle szívbetegségek, a légúti betegségek és a diabetes kockázatát. További probléma, hogy a biofilm fogkövességgé alakulhat, ami csúnya is.

A biofilmet el kell távolítani! Hatékonyan és fájdalommentesen. Ennek legjobb módja az irányított biofilm-terápia (Guided Biofilm Therapy vagy GBT).

Az EMS által kifejlesztett irányított biofilm-eltávolítási eljárás alaposan és hiánytalanul számol le a biofilmmel.

Mondjon búcsút a félelemnek és a fájdalomnak! A GBT páratlan kényelmével sokkal inkább wellness-élmény, mint kezelés! A professzionális fogtisztítás a fogak szépségét és egészségét is szolgálja. Eltávolítja az ártalmas plakkot (biofilmet) a fogakról és a fogínyről. Ez az egyetlen módja, hogy megelőzzük a parodontitist (fogágy-gyulladást) és fogszuvasodást, amelyeket a WHO gyakori betegségekként tart számon.

GBT: nincs félelem, nincs fájdalom! Egészséges fogak, egészséges szervezet, mert az egészség a szájban kezdődik!

A kezelés július hónapban valamennyi páciens számára 20 %-os kedvezménnyel érhető el!

Related posts

03 nov 2021

Miként kapcsolható össze a digitális lenyomatvétel képi anyaga a CT készülék által készített felvétellel?

A rendelőnkben található digitális lenyomatvételhez használt kamera képi anyaga és a szintén nálunk üzemelő CT készülék által készített felvétel összekapcsolását annak érdekében tesszük, hogy az implantátumokra készülő fogpótlást precízen meg tudjuk tervezni, és el tudjunk készíteni egy sablont – szintén házon belül, amivel az implantátum pontosan a tervnek megfelelő...

Tovább
29 jún 2021

Altatás a fogászatban

Valamennyi kezelésünket altatásban is elvégezzük. Az általános anesztéziában végzett kezelés nem csak komfortos a páciens számára az esetleges félelmek vagy a fokozott garat reflex leküzdése érdekében, hanem igazi törődés is az emberi léleknek. Több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal változatlan aneszteziológus orvos – asszisztens csapattal alakult ki ez a...

Tovább