Digitális technika a fogászatban – egy orvos gondolatai

13 nov 2020

Digitális technika a fogászatban – egy orvos gondolatai

“Minden kőben benne van a szobor, csak a felesleget kell eltávolítani róla.”

A gondolat Michelangelotól származik. Attól az embertől aki nem csupán korának kiemelkedő festő- és szobrászművésze volt, hanem az anatómia-ábrázolás úttörője is. 
A tőle származó idézet jutott eszembe a napokban, amikor ez a teljesen digitálisan tervezett és előállított fogpótlást készítette a gép a rendelőben. Nem csak a cirkóniumoxidból készült hid, hanem az implantátum felépítmények is egyedileg kerültek tervezésre és gyártásra.
Ezzel a technológiával korábban sosem látott pontosságot lehet elérni. A tervezés során például a ragasztó részére 80 mikron “helyet” biztosítunk. A nagyfokú pontosság elengedhetetlen, hogy a baktériumok számára ne tudjon kedvező élettér kialakulni, amivel meg tudjuk előzni a fogíny problémák kialakulását.”

A digitális szoftverrel történő tervezés segítségével rövid idő alatt rehabilitálni tudtuk páciensünk teljes mosolyzónáját. Az évek során elkopott fogait teljes mértékben az arckarakteréhez tudtuk igazítani, így elérni egy teljesen természetesnek ható összképet. Mindössze három alkalom elteltével ma már magabiztosan mosolyoghat nagyokat szeretett unokájára. Mind a digitális lenyomatvétel gyorsasága és elképesztő pontossága, mind az ezt követő szoftverrel történő tervezés gyorsasága hozzájárulnak a kezelési terv dinamikus végrehajtásában. Így egészen hamar és az előzőekhez képest sokkal-sokkal kényelmesebb körülmények közt tudjuk rehabilitálni pácienseinket.

Related posts

29 jún 2021

Altatás a fogászatban

Valamennyi kezelésünket altatásban is elvégezzük. Az általános anesztéziában végzett kezelés nem csak komfortos a páciens számára az esetleges félelmek vagy a fokozott garat reflex leküzdése érdekében, hanem igazi törődés is az emberi léleknek. Több mint 20 éves gyakorlati tapasztalattal változatlan aneszteziológus orvos – asszisztens csapattal alakult ki ez a...

Tovább
18 márc 2021

Air-flow kezelés a rendelőben – videó

Gondolkozzunk együtt! Azt már tudjuk, hogy a légúti fertőzések orron illetve szájon keresztül jutnak be a szervezetbe. Ezért kérjük hogy viseljen maszkot mindenki. De mi történik utána? Első lépésben megtapad a nyálkáhártyán, a fogakon, a nyelven. Nem kerül azonnal a légcsőbe, vagy a tüdőbe. Szerencsére. Ennek alapján a szervezet...

Tovább